Rapportage eerste kwartaal 2017

Rapportage eerste kwartaal 2017

Het beleggingsjaar 2017 is goed begonnen. Alle beleggingsprofielen van Care IS hebben een positief rendement behaald in het eerste kwartaal.

Sentiment blijft positief

Het sentiment blijft onverminderd positief op de wereldwijde aandelenmarkten. Economische cijfers in de Verenigde Staten en Europa zijn beter dan verwacht, het consumentenvertrouwen neemt toe en de werkloosheid daalt. Onder aanvoering van deze gunstige economische omstandigheden, stegen aandelen in de modelportefeuilles van Care IS met ongeveer +5% in het eerste kwartaal.

Rente stabiel

De rente in Europa schommelt al een paar maanden rond hetzelfde niveau. De Nederlandse 10-jaars staatsrente beweegt al geruime tijd tussen de 0,30% en 0,60%. We verwachten niet dat dit beeld veel zal veranderen in de aankomende periode. Per saldo is het rendement van obligaties in de modelportefeuilles van Care IS in het eerste kwartaal uitgekomen op +0,40%.

 

In onderstaande tabel zijn de rendementen van Care IS en de benchmark weergegeven van 1 januari 2017 tot en met 31 maart 2017.

  Rendement eerste kwartaal 2017    Care IS     Benchmark
  Profiel B (zeer defensief)+0,10%-0,47%
  Profiel C (defensief)+1,13%+0,84%
  Profiel D (neutraal)+2,18%+2,16%
  Profiel E (offensief)+3,13%+3,49%
  Profiel F (zeer offensief)+4,03%+4,84%

 

 

U kunt uw persoonlijke kwartaalrapportage downloaden door op de knop 'Download uw persoonlijke kwartaalrapportage' te klikken. Deze staat bovenaan in de e-mail die u van Care IS heeft ontvangen. In de persoonlijke beheeromgeving kunt u de actuele situatie van uw beleggingsportefeuille bekijken.

 

Indien u vragen heeft over uw persoonlijke beleggingsportefeuille, de kwartaalrapportage of marktomstandigheden, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon via 0299-720961.


Deel via social media:

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.