Inkomstenbeleggen

Met Inkomstenbeleggen (dividendbeleggen) investeert u in een mix van aandelen en obligaties. Dit zorgt voor een gespreide beleggingsportefeuille met een lager risico dan beleggen in alleen aandelen. De dividenden van de aandelen en de rentebetalingen van de obligaties worden twee keer per jaar op uw rekening gestort. Zo ontvangt u periodiek inkomen waar u op kunt rekenen.

Vermogensbeheer bij Care IS

Bij Care IS helpen we u aan een goed rendement, zonder zorgen.

  • Klanten beoordelen ons met een 8,5
  • 2 keer uitgeroepen tot de beste Vermogensbeheerder van Nederland
  • Wij beheren ruim 400 miljoen vermogen

Voordelen van Inkomstenbeleggen

  • Passief inkomen: Ontvang twee keer per jaar periodiek dividenduitkeringen van uw beleggingen.
  • Stabiel rendement: Bouw vermogen op met laag risico.
  • Persoonlijke begeleiding: Ons team staat klaar om u te helpen met al uw vragen. Ook krijgt u een vast contactpersoon waar u alles mee kunt bespreken.
  • Lage kosten: Profiteer van lage transactiekosten en beheerkosten

Open een rekening

Veilig

Uw rekening staat op uw eigen naam en we beleggen zo veilig mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

We helpen u op de belangrijke momenten en staan altijd voor u klaar.

Lage kosten

Kosten zorgen direct voor een lager rendement, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.

Hoe werkt Inkomstenbeleggen?

Het doel van onze Inkomstenbeleggen portefeuille is om periodieke inkomsten te genereren met beleggen. We beleggen in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF's. Deze fondsen en ETF's keren periodiek dividend (aandelen) en rente (obligaties) uit. Twee keer per jaar (in februari en juni) storten we de inkomsten terug naar uw betaalrekening. Zo kunt u profiteren van een aanvulling op uw inkomen of pensioen. 

De aandelenfondsen waarin we beleggen, hebben een Nederlandse fondsstructuur. Daardoor is de dividendbelasting voor 100% terug te vorderen. Zo heeft u dus geen dividendlekkage.

Wat zijn de rendementen van Inkomstenbeleggen?

De rendementen van Inkomstenbeleggen zijn afhankelijk van het gekozen risicoprofiel. Over het algemeen geldt; hoe meer risico, des te hoger het verwachte rendement. Hiernaast ziet u de verwachte rendementen voor de verschillende risicoprofielen van Care IS Inkomstenbeleggen. Benieuwd naar welke rendementen we de afgelopen jaren hebben behaald? Ga dan naar de rendementenpagina

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen? Plan dan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Laat hiernaast uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om een geschikt moment af te spreken. 

Wat zijn de kosten?

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Bij Care IS houden we de kosten zo laag mogelijk. 

Geen afsluitkosten

U betaalt niets voor het openen van een (extra) rekening of het opzeggen van uw rekening.

Geen transactiekosten

Het uitvoeren van transacties is gratis! U kunt dus kosteloos periodiek (bij)storten of geld opnemen.

0,97% Beheervergoeding

Dit is het kostenpercentage dat u jaarlijks aan Care IS betaalt voor het het beheren van uw vermogen. 

0,15% Bankkosten

Dit zijn de kosten die u betaalt aan Saxo Bank voor het aanhouden van uw beleggingsrekening.

0,15% - 0,21% Fondskosten

Deze kosten worden automatisch verwerkt in de koersen van de fondsen waarin we beleggen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Inkomstenbeleggen geschikt?
  • Wanneer u op zoek bent naar een belegging met relatief laag risico.
  • Als u graag periodiek rente wilt ontvangen uit uw beleggingen.
  • Indien u minimaal 6 jaar van plan bent om te beleggen.
  • Wanneer u de risico's van Inkomstenbeleggen begrijpt.
  • Als u over een minimale inleg van € 100.000 beschikt.

We beleggen hierbij in wereldwijd gespreide aandelen- en obligatiefondsen en ETF’s. Deze fondsen en ETF’s keren periodiek dividend (aandelen) en rente (obligaties) uit. Deze inkomsten storten we 2 keer per jaar direct op uw betaalrekening.

Staat mijn geld veilig bij Care IS?

Ja, bij Care Is staat uw geld veilig.

 

Een beleggingsrekening op uw naam wordt geopend voor het aanhouden van uw geldsaldo en beleggingen bij Saxo Bank. Deze rekening staat op uw eigen naam, waardoor het geldsaldo en de beleggingen op deze rekening uw eigen bezit zijn.

 

U kunt alleen geld overboeken van een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening. Dit geldt ook voor onttrekkingen: u kunt alleen geld opnemen vanaf een rekening met dezelfde tenaamstelling als uw beleggingsrekening.

 

Het geldsaldo op uw beleggingsrekening bij Saxo Bank valt onder het depositogarantiestelsel. Mocht Saxo Bank of Care IS failliet gaan, dan wordt per rekeninghouder €100.000 gegarandeerd terugbetaald door de Nederlandse overheid. Deze garantie geldt ook voor rechtspersonen zoals een BV of stichting.

 

Uw beleggingen zijn ook beschermd tegen een mogelijk faillissement van Saxo Bank of Care IS, via de Wet giraal effectenverkeer of het bewaarbedrijf. Op deze manier worden uw beleggingen afgescheiden van het vermogen van de bank of Care IS. Wij kunnen nooit aanspraak maken op uw beleggingen of geldsaldo.

 

Saxo Bank en Care IS staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Kan ik Inkomstenbeleggen en Indexbeleggen combineren?

Ja, dat kan zeker!

De combinatie van Inkomstenbeleggen en Indexbeleggen blijkt een goede combinatie. Met het het ene deel van uw vermogen kunt u meer risico nemen, waardoor uw vermogen de kans krijgt om te groeien. Het andere deel van uw vermogen zorgt op een relatief veilige manier voor een aanvullende inkomstenbron.

Wat zijn de bouwstenen van een Inkomstenbeleggingsportefeuille?

Bouwstenen
De beleggingsportefeuille bij Inkomstenbeleggen bestaat uit verschillende bouwstenen (ETF's). Elke bouwsteen heeft zijn eigen rente-uitkering, looptijd en verwacht rendement. Door te werken met bouwstenen kunnen we efficiënt ingrijpen bij rentestijgingen, rentedalingen of andere marktomstandigheden.

 

Rente-uitkering
De obligaties waarin wij voor u beleggen, keren periodiek rente uit. De verwachte rente verschilt per ETF en is afhankelijk van de looptijd en de kredietrating van de obligaties. De looptijd bepaalt hoe lang de lening loopt. De kredietrating geeft het risico aan dat de lening niet terugbetaald wordt. Hoe hoger de kredietrating, des te lager het risico van de obligatie en andersom.

Wat gebeurt als de rente stijgt of daalt bij een obligatie?

Rente stijgt
Als de rente stijgt, daalt de waarde van uw ingelegde kapitaal. Daarentegen nemen de verwachte rente-uitkering en het verwachte rendement op lange termijn toe.

Rente daalt
Als de rente daalt, stijgt de waarde van uw ingelegde kapitaal. Daarentegen nemen de verwachte rente-uitkering en het verwachte rendement op lange termijn af.

Is het nu een goed instapmoment?

Ja, zeker. Het beste moment om te beginnen met beleggen is zo snel mogelijk. Hoe eerder u namelijk begint met beleggen, hoe meer tijd uw geld heeft om te groeien. U profiteert dan namelijk optimaal van het zogenaamde rente-op-rente-effect.

 

Daarnaast is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn en geduld te hebben. Aandelenkoersen kunnen op korte termijn flink schommelen. Maar historisch gezien laten aandelenkoersen op lange termijn een opwaartse trend zien. Begin dus zo snel mogelijk.

 

Wees u wel bewust van de risico's die bij beleggen horen. Zorg ook dat u altijd een buffer achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven.

Wat is het verschil tussen Dividendbeleggen en Inkomstenbeleggen?

Dividendbeleggen richt zich specifiek op het investeren in aandelen van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Deze vorm van beleggen is gericht op het genereren van inkomsten uit de dividenduitkeringen.

 

Inkomstenbeleggen is een bredere benadering waarbij niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties wordt geïnvesteerd om inkomsten te genereren. Naast dividenduitkeringen van aandelen omvat inkomstenbeleggen ook rentebetalingen van obligaties, oftewel coupons. 

 

Let op: wij hebben de naam ‘inkomstenbeleggen’ zelf verzonnen. Dus het is geen erkende beleggingsterm. Wij hebben ons product zo genoemd, omdat al het verdiende rendement onder ‘inkomsten’ valt. 

Waarom zou ik moeten kiezen voor inkomstenbeleggen in plaats van alleen dividendbeleggen?

Inkomstenbeleggen biedt een bredere diversificatie doordat het niet alleen afhankelijk is van aandelendividenden, maar ook van obligatierente. Dit kan helpen om het risico van de beleggingsportefeuille te spreiden en het totale rendement te stabiliseren.

Wanneer wordt dividend uitgekeerd bij dividendbeleggen en inkomsten bij inkomstenbeleggen?

Bij dividendbeleggen wordt het dividend meestal periodiek uitgekeerd door de bedrijven waarin is geïnvesteerd. Dit kan bijvoorbeeld elk kwartaal of jaarlijks zijn, afhankelijk van het dividendbeleid van het bedrijf.

 

Bij inkomstenbeleggen kunnen zowel dividenduitkeringen van aandelen als rentebetalingen van obligaties op verschillende momenten worden ontvangen, afhankelijk van de specifieke beleggingen in de portefeuille.

Zijn er risico's verbonden aan inkomstenbeleggen?

Zoals bij elke vorm van beleggen, zijn er risico's verbonden aan inkomstenbeleggen. Deze risico's kunnen variëren afhankelijk van de specifieke beleggingen in de portefeuille, maar kunnen onder meer marktrisico, renterisico en kredietrisico omvatten.

Hoe kan ik beginnen met inkomstenbeleggen?

Om te beginnen met inkomstenbeleggen, kunt u overwegen om een beleggingsrekening te openen bij een makelaar of financiële instelling die beleggingsfondsen, ETF's of individuele effecten aanbiedt die gericht zijn op inkomsten genererende activa, zoals dividendaandelen en obligaties. Het is raadzaam om eerst uw beleggingsdoelen, risicobereidheid en beleggingshorizon te bepalen voordat u begint met beleggen.

Wanneer wordt dividend uitgekeerd?

Bij Care IS wordt het dividend twee keer per jaar uitgekeerd, aan het einde van februari en aan het einde van juli (dit kan iets verschillen). Deze regelmatige uitkeringen bieden investeerders de mogelijkheid om periodiek inkomen te genereren uit hun beleggingen in onze aandelen.

Waar komt de benadering ‘Inkomstenbeleggen’ vandaan?

Bij Care IS hebben we een unieke benadering van beleggen ontwikkeld die we "Inkomstenbeleggen" noemen. Deze term hebben we zelf bedacht om ons product te beschrijven, omdat het perfect past bij wat we bieden: een strategie om stabiele inkomsten te genereren uit uw beleggingen.

Waarom hebben we gekozen voor de term ‘inkomstenbeleggen’ gekozen?

Bij traditioneel beleggen ligt de nadruk vaak op kapitaalgroei: het laten groeien van uw investeringen door middel van koersstijgingen van aandelen. Hoewel kapitaalgroei belangrijk is, hebben wij gemerkt dat veel investeerders ook geïnteresseerd zijn in het genereren van een regelmatig inkomen uit hun beleggingen.

 

Daarom hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een strategie die zich richt op het genereren van inkomsten in plaats van alleen kapitaalgroei. Met Inkomstenbeleggen kunt u periodiek inkomen ontvangen door middel van dividenduitkeringen van aandelen en rentebetalingen van obligaties.

 

We hadden ook de term dividendbeleggen kunnen gebruiken. Alleen bij dividendbeleggen beleg je alleen in aandelen en niet in obligaties.

Wat valt er onder 'inkomsten'?

Bij Inkomstenbeleggen omvat 'inkomsten' alle opbrengsten die voortkomen uit uw beleggingen. Dit omvat niet alleen dividenduitkeringen van aandelen, maar ook rentebetalingen van obligaties. Het idee is om een portefeuille op te bouwen die regelmatig inkomen genereert, waardoor u een stabiele financiële basis krijgt. 

 

Uiteindelijk worden deze betalingen twee keer per jaar op uw rekening gestort.

Beleggen kent risico's

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt ook risico's met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wat zeggen klanten over Care IS

Wat kan Care IS voor u betekenen?

Elke dag vertrouwen duizenden beleggers uit heel Nederland op Care IS vermogensbeheer. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

Jaap Steur