Zakelijk beleggen

Houdt u als ondernemer aan het einde van het jaar geld over in uw onderneming? Daar kunt u verschillende dingen mee doen. Als u het overgebleven geld voorlopig niet nodig heeft, kan beleggen ook een goede optie zijn. Lees op deze pagina alles over zakelijk beleggen.

Hoe werkt zakelijk beleggen?

Wanneer u heeft besloten te gaan beleggen, staat u als ondernemer voor de volgende keuze: gaat u zakelijk beleggen of privé beleggen?

 

U kunt het vermogen uit uw onderneming overboeken naar de privé rekening en vanaf daar beleggen. Minder bekend is de mogelijkheid om het geld rechtstreeks vanuit de zakelijke rekening te beleggen. Dit noemen we zakelijk beleggen.

 

In sommige gevallen kan zakelijk beleggen fiscale voordelen opleveren ten opzichte van privé beleggen. Omdat dit niet altijd het geval is, is het verstandig om na te gaan wat in uw situatie de beste optie is.

Zakelijk of privé beleggen?

De keuze voor zakelijk of privé beleggen hangt af van een aantal factoren:

 

  • De bedrijfsvorm: Is uw onderneming een BV of bent u ZZP’er?
  • De hoogte van het vermogen: Wanneer u privé belegt, wordt uw belasting berekend aan de hand van het belegde vermogen. Is dit bedrag hoog? Dan betaalt u meer belasting.
  • Het verwachte rendement: Wanneer u zakelijk belegt, wordt uw belasting berekend aan de hand van uw verwachte rendement. Des te hoger het verwachte rendement, des te hoger de belasting die u betaalt.

 

Wilt u precies weten of zakelijk of privé beleggen aantrekkelijker voor u is? Lees dan de volgende artikelen:

Waarom beleggen?

De spaarrente is tegenwoordig zo laag, dat sparen niet opweegt tegen de inflatie. De inflatie stijgt dus boven de rente uit. Daardoor wordt uw geld na verloop van tijd steeds minder waard als u er niets mee doet.

 

Een mogelijkheid om uw vermogen wel te behouden of zelfs te laten groeien, is beleggen. Aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Tegenover dit risico staat wel een hoog verwacht rendement. Dit rendement is dan ook dé reden om te starten met beleggen.

Alles over starten met beleggen

Alles over starten met beleggen

Kiest u voor zelf beleggen of vermogensbeheer?

Als ondernemer heeft u het natuurlijk al druk genoeg. Daardoor heeft u misschien geen tijd om zich te verdiepen in de financiële markten en continu op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom beleggen.

Vermogensbeheer is dan een perfecte oplossing. Een vermogensbeheerder maakt samen met u een beleggingsplan en stelt uw gewenste risicoprofiel vast. Daarna wordt uw vermogen voor u belegd door de vermogensbeheerder. Zo heeft u zelf geen omkijken meer naar het beleggen. Natuurlijk kunt u bij een vermogensbeheerder ook zakelijk beleggen.

 

Wilt u weten wat Care IS voor u kan betekenen wat betreft zakelijk beleggen? Lees dan eens het blog hiernaast.

 

Of vraag hieronder vrijblijvend onze brochure aan.

Zakelijk beleggen bij Care IS

Zakelijk beleggen bij Care IS

  • Ontvang per e-mail
    Binnen enkele seconden
Deze week 2 keer aangevraagd.

Door uw gegevens in te vullen, kan Care IS u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@care-is.nl

Hierin leest u onder andere:


  • Wie wij zijn
  • Hoe wij voor u beleggen
  • De risicoprofielen van Care IS
  • De rendementen en kosten