De kosten van vermogensbeheer

De kosten om uw vermogen te laten beleggen, bestaan uit drie verschillende onderdelen: De beheerkosten van Care IS, de kosten van de depotbank en de beheerkosten van de beleggingsproducten.

1) Beheervergoeding Care IS

Voor het beheren van uw vermogen brengt Care IS een beheervergoeding in rekening. Deze bedraagt 0,80% per jaar, exclusief btw. Deze vergoeding die u als klant betaalt, is onze enige bron van inkomsten. Wij werken niet met verborgen provisies of indirecte beloningen en zijn daarom volledig onafhankelijk.

2) Kosten Depotbank

De depotbank zorgt voor de bewaring van uw beleggingen en het uitvoeren van transacties. Care IS werkt hiervoor samen met BinckBank. Zij brengen hiervoor een Servicefee in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van de omvang van uw belegd vermogen. Bij een belegd vermogen van €250.000,- bedraagt het percentage 0,10% op jaarbasis. De kosten voor het uitvoeren van transacties variëren van jaar tot jaar. Bij een belegd vermogen van €250.000,- betaalde u in 2017 een percentage van 0,05%. Omdat Care IS geen onnodige transacties uitvoert, houden we de transactiekosten laag en houdt u meer rendement over.

3) Beheerkosten beleggingsproducten

Voor de samenstelling van uw beleggingsportefeuille maakt Care IS gebruik van ETF’s en indexfondsen. De kosten van deze beleggingsproducten zijn aanzienlijk lager dan die van traditionele, actieve beleggingsfondsen. De gemiddelde beheerkosten bedragen 0,24% per jaar.

 
Een uitgebreidere toelichting op bovenstaande kosten leest u in het document Duidelijk over kosten.
 

Bereken de totale verwachte kosten

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen. Vul hieronder uw te beleggen vermogen in en kies een risicoprofiel. Besluit u klant te worden bij Care IS vermogensbeheer? Dan ontvangt u een persoonlijk kostenoverzicht in uw beleggingsplan.
 

Bedrag Risicoprofiel
Care IS vermogensbeheer

Mgr. C. Veermanlaan 1G
1131 KB Volendam
Nederland