Visie op beleggen

Vermogensbehoud vormt de basis

Wij zijn van mening dat uw vermogen op de lange termijn alleen kan groeien als het behoud van uw vermogen de basis vormt. Dit betekent onder andere dat wij uw beleggingen breed spreiden en minder risicovol gaan beleggen als het risico in de markt toeneemt.

 

Een goed gespreide beleggingsportefeuille

Wanneer we uw vermogen gaan beleggen, bouwen we een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. Door gebruik te maken van index trackers spreiden we uw vermogen wereldwijd over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Al onze beleggingen zijn dagelijks op de beurs verhandelbaar.

 

Optimaliseren van de rendement-risicoverhouding

Om het rendement te verhogen of het risico te verlagen, beleggen we in (groepen)bedrijven met specifieke kenmerken. Dit wordt ookwel factorbeleggen genoemd. Care IS belegt onder andere in:

• Kwaliteitsbedrijven (Quality)

• Bedrijven met een lage koersbeweeglijkheid (Low volatility)

• Laag of ondergewaardeerde bedrijven (Value)

• Kleine en middelgrote bedrijven (Smallcap)

 

Wij grijpen in als de risico’s toenemen

Als de risico’s op beurzen en markten toenemen, bouwen we de risicovolle beleggingen in uw beleggingsportefeuille stapsgewijs af. Om een goede inschatting te maken van de risico’s maken wij gebruik van eigen ontwikkelde modellen op basis van wetenschappelijke theorieën en economische omstandigheden, in combinatie met onze jarenlange ervaring en gezonde verstand. Lees hier het beleggingsbeleid van Care IS vermogensbeheer.

 

Het beleggingsbeleid van Care IS heeft afgelopen jaren geleid tot rendementen waar wij trots op zijn. Bekijk hier onze rendementen.