Sparen of beleggen

Met de huidige lage spaarrente, levert sparen bijna niets meer op.  Daarom zoeken veel mensen naar alternatieven voor sparen. Beleggen kan hiervoor een interessante optie zijn.

Op deze pagina vertellen we u alles over zowel sparen als beleggenZo kunt u straks een weloverwogen keuze maken. 

Is de ene optie beter dan de andere?

De keuze tussen sparen of beleggen hangt volledig af van uw persoonlijke situatie. Sparen is namelijk niet per sé beter dan beleggen of andersom.

 

Het is in principe altijd verstandig om een financiële buffer op te sparen. Toch wordt sparen steeds minder aantrekkelijk gevonden, met name door de lage spaarrente. Veel mensen twijfelen daardoor om te beginnen met beleggen. Beleggen kan namelijk wel rendement opleveren.

 

We leggen de mogelijkheden aan u voor.

Is de ene optie beter dan de andere?

Sparen

Sparen is misschien wel de bekendste manier van vermogensbehoud. De spaarrentes zijn op dit moment heel laag, maar sparen biedt nog steeds een aantal voordelen.

Wat zijn de voordelen van sparen?

 • Weinig risico
 • Veel zekerheid
 • Geld altijd beschikbaar

Wat zijn de nadelen van sparen?

 • Levert vrijwel niets op
 • U teert in op uw vermogen door inflatie
 • U teert in door vermogensbelasting

Beleggen

U weet nu wat de belangrijkste kenmerken van sparen zijn. Nu is het tijd om wat meer over beleggen te weten te komen. Veel mensen hebben hun bedenkingen bij beleggen. Ze zijn bang voor de risico's die bij beleggen horen. Toch heeft beleggen een aantal voordelen die u met sparen misloopt. 

Wat zijn de voordelen van beleggen?

 • Hoger rendement

 • U zit nergens aan vast

 • Rendement-op-rendement effect

Wat zijn de nadelen van beleggen?

 • Risico

 • Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

E-book Sparen of Beleggen aanvragen

Wilt u alle informatie over sparen of beleggen nog eens rustig lezen? Vraag dan hieronder gratis ons e-book Sparen of Beleggen aan. 

Dus.. sparen of beleggen?

Hopelijk heeft u een goed beeld gekregen van de voor- en nadelen van zowel sparen als beleggen. Wat de beste keuze is hangt uiteindelijk volledig af van uw persoonlijke situatie.

 

Wanneer u uw vermogen aan het werk wilt zetten en een stapje verder wilt gaan dan sparen, is beleggen zeker de moeite waard. Heeft u een buffer, bent u bereid om risico te nemen en kunt u uw vermogen langere tijd missen? Dan is beleggen dé oplossing voor u. 

 

Vindt u het echter moeilijk om uw emoties in bedwang te houden en raakt u snel in paniek bij dalende beurzen? Dan is sparen misschien toch verstandiger.

Beginnen met beleggen

Wanneer u ervoor kiest om te gaan beleggen, ontstaat de vraag: Wanneer begin ik met beleggen? Veel mensen twijfelen over het juiste instapmoment en wachten daardoor (te) lang met instappen. 

Wanneer het goed gaat met de beurs, zijn veel mensen bang om op de top in te stappen. Andere beleggers willen niet instappen wanneer het onrustig is op de financiële markten. Sommige beleggers vinden dat zelfs reden  om hun beleggingen te verkopen. 

 

Kortom: het perfecte instapmoment bestaat niet, er is altijd wel wat. Niemand weet wat er morgen op de markt gaat gebeuren, ook professionals niet. Wanneer u wacht tot alle problemen de wereld uit zijn, komt er nooit een goed moment om te starten met beleggen. Daarnaast loopt u in de tussentijd rendement mis. Daarom is het beste moment om te starten met beleggen, wanneer u er geld voor heeft.

 

Wilt u weten wat wij bij Care IS voor u kunnen betekenen? Vraag dan hieronder vrijblijvend onze brochure aan. 

Het optimale instapmoment om te beleggen

Het optimale instapmoment om te beleggen

 • Ontvang per e-mail
  Binnen enkele seconden
Deze week 1 keer aangevraagd.

Door uw gegevens in te vullen, kan Care IS u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@care-is.nl

Hierin leest u onder andere:


 • Wie wij zijn
 • Hoe wij voor u beleggen
 • De risicoprofielen van Care IS
 • De rendementen en kosten