Blogberichten

Beleggen in aandelen of ETF’s? Alle voor- en nadelen op een rij

Publicatie: 15 juli 2019

Aandelen krijgen in de media veel meer aandacht dan andere beleggingen zoals obligaties en etf’s. Daardoor kiezen veel particuliere ...

Keren waarde aandelen weer terug in de schijnwerpers?

Publicatie: 09 juli 2019

Waarde aandelen hebben in de afgelopen vijf jaar ruim 20% minder goed gepresteerd dan groei aandelen. Blijven groei aandelen beter ...

Vermogensbeheerder vergelijken

Publicatie: 08 juli 2019

Het kiezen en vergelijken van de juiste vermogensbeheerder vergt een hoop aandacht en tijd. Het is een proces waarbij u zowel op ...

Politieke onrust ook in 2019 bepalend voor beleggers?

Publicatie: 28 december 2018

Het jaar 2018 was voor beleggers een beweeglijk jaar. Aan de ene kant zijn economisch mooie resultaten behaald terwijl aan de andere kant de politieke onrust de overhand heeft gehad in 2018.

Waarom beleggen in obligaties, die leveren toch niets op?

Publicatie: 27 december 2018

Onder aanvoering van de stijgende rente wordt dagelijks de vraag gesteld of beleggen in obligaties wel rendabel is. Obligaties zijn echter essentieel binnen een beleggingsportefeuille.

Indexbeleggen: lagere kosten, hoger rendement

Publicatie: 28 november 2018

Actief beleggen klinkt misschien aantrekkelijker dan passief beleggen. Maar in de praktijk presteren passieve fondsen, ook wel indexfondsen of ETF's genoemd, vaak beter dan actieve fondsen.

Gunstige vooruitzichten beleggen in opkomende landen

Publicatie: 15 november 2018

In het tweede en derde kwartaal bleven aandelen uit opkomende landen meer dan 15% achter bij Amerikaanse aandelen. Terwijl dat in het eerste kwartaal juist nog andersom was.

Waarom is de spaarrente zo laag?

Publicatie: 08 november 2018

Regiobank: 0,10%. ING: 0,03%, ABN AMRO: 0,03%. Rabobank: 0,03%. Triodos: 0,00%. Banken blijven de spaarrente verlagen, terwijl klanten daar niet blij van worden. Maar waarom is de rente zo laag?

Wordt daling aandelenkoersen opnieuw gevolgd door herstel?

Publicatie: 08 november 2018

Na een positief derde kwartaal werden beleggers begin oktober negatief verrast door een scherpe koersdaling. Deze daling vertoont meerdere gelijkenissen met de daling in februari.

Gouden tip bestaat niet

Publicatie: 22 september 2018

Op 22 september 2018 verscheen in de dagbladen van de Holland Media Combinatie (Noord-Hollands Dagblad, Leids Dagblad, Gooi- en Eemlander) een interview met Loege Schilder.

Bedrijfswinsten op recordniveau

Publicatie: 31 augustus 2018

Bedrijfswinsten hebben alle records gebroken door de sterke economische groei, de Amerikaanse belastingverlaging en kostenbeheersing stijgen de resultaten.

Aandelen opkomende landen in 20 jaar niet zo goedkoop

Publicatie: 19 juli 2018

Aandelen uit opkomende landen hebben niet optimaal geprofiteerd van de hoge economische groei. Daardoor zijn ze bijna 30% goedkoper gewaardeerd dan aandelen uit ontwikkelde landen.

Bullmarkt weerstaat voorlopig handelstarieven van Trump

Publicatie: 09 juli 2018

De VS en China hebben over en weer tarieven opgelegd. Handelstarieven leiden tot hogere prijzen, minder concurrentie, minder handel en lagere economische groei.

Hoe kan ik omgaan met politieke onzekerheid?

Publicatie: 05 juli 2018

Sinds begin februari dit jaar is de beweeglijkheid op de financiële marken terug van weggeweest. Daarom kijken we of een blik op het verleden ons handvatten kan geven voor beleggingen in tijden van onzekerheid.

Beleggers met geleend geld is nooit verstandig

Publicatie: 25 juni 2018

Beleggen met geleend geld gebeurt weer steeds vaker. Dat is opvallend omdat in het verleden namelijk heel veel problemen zijn ontstaan door beleggen met geleend geld.

Obligaties uit opkomende markten nog steeds aantrekkelijk

Publicatie: 23 mei 2018

Particuliere beleggers maken weinig gebruik van obligaties uit opkomende markten. Obligaties uit opkomende markten hebben een aantrekkelijk rendement van ruim 5,5%. Bij de risico's maken we onderscheid tussen debiteurenrisico en valutarisico. Van oudsher geven de meeste opkomende markten obligaties uit in US$. De financieel stabielere landen geven tegenwoordig obligaties uit in de eigen munt. Care IS belegt in obligaties uitgeven in US$ en dekt het valutarisico vervolgens af.

Wat is het juiste moment om te starten met beleggen?

Publicatie: 01 mei 2018

Nieuwsberichten zijn geen goed uitgangspunt om te bepalen wanneer je wilt starten met beleggen. Je kan jezelf beter richten op de lange termijn. Als je niet belegt loop je grote kans om je financiële doelstellingen niet te behalen.

Onrust op de beurs. Tijd voor actie?

Publicatie: 04 april 2018

Er is geen optimale timing strategie. Daarentegen zijn wetenschappers het wel eens over het grote belang van een goede asset allocatie. Het beleggingsdoel is de belangrijkste input voor de asset allocatie. De asset allocatie zorgt vervolgens voor houvast en voorkomt foute beslissingen als gevolg van emotie.

Lage rente positief voor aandelen

Publicatie: 20 maart 2018

Stijgende rente is slecht voor beleggers. De stijging van de rente in de VS leidde tot een scherpe daling van de aandelenkoersen. Wij verwachten echter dat de rente voorlopig laag blijft en daarmee positief is voor de aandelenkoersen.

Stijgende inflatie zorg voor beleggers?

Publicatie: 14 maart 2018

Aandelenkoersen daalden in februari 2018 als gevolg van angst voor inflatie en hogere rente. De rente is onder andere een vergoeding voor inflatie. Een stijgende rente is beïnvloedt de aandelenkoersen negatief. Maar vaak is de hoge rente een gevolg van een hoge economische groei, die juist goed is voor de winsten en de koersen. De rente is weliswaar iets gestegen, maar nog steeds relatief. De economische vooruitzichten voor bedrijven zijn juist zeer goed, waardoor de koersen verder kunnen stijgen.

Het gevaar van emotie bij beleggen

Publicatie: 08 maart 2018

Beleggers handelen niet altijd rationeel omdat ze gevoelig zijn voor psychologische valkuilen. Behavioral Finance probeert te verklaren hoe en waarom beleggers zich soms irrationeel gedragen. Dit gedrag ontstaat door de manier waarop je omgaat met informatie en door emotionele beslissingen. Door behoedzaam te zijn voor de psychologische valkuilen kun je voorkomen dat je informatie verkeerd verwerkt. Emotionele beslissingen zijn te voorkomen door schommelingen van het vermogen te beperken.

Verstandig vermogen opbouwen voor pensioen (deel 3)

Publicatie: 22 februari 2018

Beleggen is vaak noodzakelijk om voldoende vermogen op te bouwen voor je pensioen vanwege het hoge rendement. Het risico valt op lange termijn best mee. Op korte termijn schommelen aandelen weliswaar, maar na een daling op de beurs is altijd nog economisch herstel gevolgd. Bepaal voor je begint met beleggen je doel. Op het doel kun je de risicobereidheid afstemmen. Je kunt ook advies inwinnen bij een vermogensbeheerder of adviseur, maar check wel de vergunning en referenties.

Verstandig vermogen opbouwen voor pensioen (deel 2)

Publicatie: 07 februari 2018

Je kunt belastingvoordeel behalen bij het opbouwen van vermogen voor pensioen. De inleg kun je in mindering brengen op de inkomstenbelasting en het opgebouwde vermogen is vrijgesteld van belasting in box3. Het voordeel kan op lange termijn oplopen tot een groot bedrag. De overheid stelt wel voorwaarden aan de lijfrente rekening. Als je daar niet aan voldoet, kun je fiscale voordeel verliezen en riskeer je zelfs een boete.

Hoe beperk ik de beleggingsrisico’s?

Publicatie: 06 februari 2018

Veel beleggers zoeken naar het beheersen van het risico zonder teveel rendement te verliezen. Manieren om het risico te beperken zijn: spreiden van de beleggingen, beleggen in defensieve aandelen door gebruik te maken van factoren, afbouwen als het risico toeneemt.

Ontvang vrijblijvend onze brochure

Hierin leest u onder andere:

 • Inzicht in onze beleggingsstrategie
 • De modelportefeuille van Care IS
 • Een uitgebreid rendementsoverzicht
 • Informatie over veiligheid en vergunningen
 • Actie: €250,- transactietegoed bij het openen van een rekening
 • Ontvang per e-mail
  Binnen enkele seconden
 • Ontvang per Post
  Binnen 2 dagen in huis
Deze week 12 keer aangevraagd.

Door uw gegevens in te vullen, kan Care IS u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@care-is.nl

Care IS gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijke te maken. Door verder gebruik te maken van deze website gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.