Gouden Stier: Care IS in 2015 en 2016 Beste vermogensbeheerder

Beste vermogensbeheerder, hoe word je dat?

De beste vermogensbeheerder van Nederland wordt jaarlijks verkozen tijdens de verkiezing van de Gouden Stier. De Gouden Stier is een initiatief van belegger.nl en IEX Media en wordt al sinds 2007 uitgereikt. De Gouden Stier wordt gezien als de Oscar van de beleggingswereld.

Waarom heeft Care IS gewonnen?

Volgens de vakjury had Care IS vermogensbeheer een uitermate compleet beleggingsvoorstel, heldere communicatie over het beleggingsbeleid, risicobeleid en realistische rendementsverwachtingen. Daarnaast prees de jury het actief meedenken met de klant: “Care IS had meerdere scenario’s uitgewerkt om de klant een goed inzicht te geven in zijn beleggingsdoel en de haalbaarheid daarvan. Zo lieten zij zien wat er gebeurt als je eerder wilt stoppen met werken of bijvoorbeeld vijf jaar langer doorwerkt”, aldus de vakjury

Wie doen er mee?

Alle 140 Nederlandse vermogensbeheerders met een AFM-vergunning worden uitgenodigd om deel te nemen. Uit alle inzendingen selecteert de vakjury uiteindelijk de 5 beste vermogensbeheerders die kans maken op een Gouden Stier.

Verkiezing door vakjury

Alle deelnemende vermogensbeheerders moeten een beleggingsvoorstel maken op basis van een fictieve casus en moeten een uitgebreide vragenlijst te beantwoorden. Deze worden beoordeeld door een vakjury waarin onder andere Jaap Koelewijn, Corné van Zeijl en Marcel Tak zijn vertegenwoordigd. De vakjury let bij de beoordeling met name op de driehoek – kosten, rendement, risico – en inzicht in het beleggingsbeleid en risicobeleid.