Northern Trust World Custom ESG Equity Index Fund

 

Care IS belegt voor u in het Northern Trust World Custom ESG Equity Index Fund. Dit fonds volgt de MSCI World Custom ESG Index: een goed gespreide, duurzame index van aandelen uit ontwikkelde landen.

Samenstelling

De index die het fonds volgt is door MSCI speciaal ontwikkeld en gebaseerd op de wereldwijd bekende MSCI World Index. Er vindt een duurzaamheidsscreening plaats in de index waarbij de 100-150 slechtst presterende bedrijven op het gebied van duurzaamheid worden uitgesloten. Ondanks deze uitsluitingen is het fonds met circa 1.500 verschillende aandelen nog steeds zeer goed gespreid.

Lage kosten en fiscaal aantrekkelijk

Belangrijke voordelen van het fonds zijn de lage kosten en de fiscale status. Het fonds hanteert een jaarlijks kostenpercentage van circa 0,15%. Dat is een aantrekkelijk tarief voor een wereldwijd gespreid duurzaam aandelenfonds. Daarnaast is het fonds fiscaal aantrekkelijk. Zo kan het gebruikmaken van Nederlandse internationale belastingverdragen. Hierdoor kan het fonds ingehouden dividendbelasting grotendeels terugvorderen. Dit betekent voor u als belegger dat er onderaan de streep meer rendement overblijft.