iShares Edge MSCI World Minimum Volatility ETF

Wat is de doelstelling van de ETF?

De ETF belegt in de 300 aandelen die in de MSCI World Minimum Volatility Index zijn opgenomen en probeert daarmee hetzelfde rendement te behalen als deze index. In deze index zijn aandelen van bedrijven uit de ontwikkelde landen wereldwijd opgenomen. Een tweede kenmerk is dat alle geselecteerde aandelen een lagere volatiliteit (beweeglijkheid) hebben dan gemiddeld. De bedrijven in de index zijn hierdoor minder risicovol en de aandelenkoersen hebben een stabieler rendementsverloop.

 

Voorbeelden van typische minimum volatility-aandelen zijn Pepsico, Johnson & Johnson en Nestle.

 

Waarom beleggen in minimum volatility?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat minimum volatility-aandelen historisch gezien een hoger rendement hebben behaald dan gemiddeld, gecombineerd met een lager risico. Ook hebben minimum volatility-aandelen een stabieler koersverloop, waardoor de schommelingen in de koersen van uw beleggingsportefueille worden beperkt.


Hoe is de ETF samengesteld?

Uit de 1600 meest verhandelde aandelen ter wereld, zijn in de ETF de 300 bedrijven opgenomen die samen een minder beweeglijke groep van aandelen vormen. Deze 300 aandelen krijgen vervolgens een weging op basis van marktkapitalisatie; dit betekent dat de aandelen van bedrijven met de grootste omvang, de grootste weging krijgen.